30. januar 2017
Det er bare sjovest, når fastelavnsbollerne bliver luftige og cremen bliver på sin plads indeni bollerne.
Men hvordan? Vi har lokket 5 tips ud af en af de dygtige kokke, som hver dag stiller sulten hos medarbejderne i Lalandia.
Rør dejen laaangsomt
En dej er som en baby, og skal behandles med omsorg og kærlighed.
Tilsæt melet lidt ad gangen
Måske skal du ikke bruge de angivne 500 g. mel. Mærk efter om dejen er smidig – så er der tilstrækkeligt mel i dejen.
Lad dejen hæve lidt igen, når den er blevet æltet og er klar til at blive formet til boller
Det hjælper gæren med at udvikle sig, og giver luftige boller.
Drys lidt mel over kagecremen, når den er fordelt på firkanterne, inden bollerne samles
Melet forhindrer cremen i at løbe ud af bollen.
Kig på krummen
Har du æltet bollen lige tilpas? Det kan du tjekke ved at skære den færdigbagte bolle over – hvis du ser små huller i brødet, skal du ælte dejen længere tid næste gang.
Få opskriften på Monky Tonky’s fastelavnsboller her